Connect with us
Σφάλμα
  • The page you are trying to access does not exist.

Guest House Χάνι Μπανιά

Χάνι Μπανιά στην Γέφυρα Μπανιά, του Εύηνου ποταμού, Ναύπακτος

Χάνι Μπανιά είναι ένα πολύ μικρό αλλά πολύ όμορφο χωριό που βρίσκεται σε άγριο τμήμα της περιοχής Ναυπακτίας.

Μην περιμένετε να αντικρίσετε ένα τουριστικό θέρετρο, με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, πλημμυρισμένο από κόσμο. Η περιοχή προσφέρεται κυρίως για εναλλακτικό τουρισμό γι’αυτό τα πάντα εκεί έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό, χωριάτικο στοιχείο, με τα λιθόκτιστα σπίτια και τις καταπράσινες πλαγιές. Τα βλέμματα όμως, αναμφίβολα μαγνητίζει το ποτάμι.

Από το χωριό διέρχεται ο ποταμός Εύηνος. Είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του Kayaking και Rafting.
Το τοπίο γύρω από τη γέφυρα Μπανιά είναι μαγευτικό.
η Γέφυρα Ο συνδυασμός νερού, πράσινου και βουνού αφοπλίζει όποιον βρεθεί εκεί και γαληνεύει το βλέμμα και την ψυχή.

Ιδανικό μέρος απόδρασης για δραστηριότητες στο ποτάμι, πεζοπορία, 4x4 Off-Roading ή απλά για τον ρομαντικό επισκέπτη που θέλει απλά να είναι κοντά στη φύση να χαλαρώσει.
Βρίσκεται μόλις 16χλμ από την πανέμορφη γραφική Ναύπακτο, 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Πάτρας, στον παλιό δρόμο Ναυπάκτου - Θέρμο.

Guest House:  XANI  BANIA Ο Ξενώνας μας απομονωμένος αλλά και μόλις 100 μέτρα από το κέντρο του χωριού Μπανιά.
Μέσα σε πανέμορφο φυσικό περιβάλον, προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου.

Αποτελείται από ανεξάρτητα παραδοσιακά καταλύματα κατασκευασμένα και διακοσμημένα με τα φυσικά υλικά της περιοχής.
Προσφέρουν απομόνωση και άπλετη θέα στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του ποταμού και των γύρω βουνών.

Κάθε σπιτάκι και μια διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση.

Guest House:  XANI  BANIA Έχουν διαμορφωθεί με σεβασμό στον πελάτη και οικολογικό πνεύμα, ώστε να παρέχουν άνεση σε συνδυασμό με φυσική απλότητα.
Η φιλοσοφία μας για τη διαμονή βασίζεται στο τρίπτυχο: Φυσικό περιβάλλον, γαλήνια ξεκούραση και λιτή πολυτέλεια.
Όλα διαθέτουν τις απαραίτητες ανέσεις (θέρμανση, WC κλπ), παραδοσιακό τζάκι, εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό και ανεξάρτητη βεράντα. Καθένα διαφορετικής δυναμικότητας, για ζευγάρια, οικογένεια ή για όλη την παρέα. Επίσης σπιτάκι τύπου καταφυγίου για 12 άτομα. Guest House photo

Βάση Rafting Εύηνος Βάση Rafting Εύηνος Βάση Rafting Εύηνος Βάση Rafting Εύηνος Βάση Rafting Εύηνος

Ο Εύηνος, ή Φίδαρης, γνωστός από την Μυθολογία σαν πέρασμα του Ηρακλή και της Δηιάνειρας, πήρε το όνομα του από τον βασιλιά Εύηνο. Ο ποταμός πηγάζει από τα Βαρδούσια και εκβάλλει στον Πατραϊκό κόλπο. Έχει έντονη παραποτάμια βλάστηση αλλά όχι τόσο μεγάλη παροχή νερού, η οποία μάλιστα το καλοκαίρι μειώνεται ή διακόπτεται τελείως. Το φράγμα του Αγ. Δημητρίου που ολοκληρώθηκε εκεί το 1995 έπαιξε ρόλο στο να χαμηλώσει ακόμα περισσότερο η στάθμη του ποταμού αλλά και στο να εκτραπεί το νερό με σήραγγα στο Μόρνο και να αποφύγει η Αθήνα τον κίνδυνο λειψυδρίας.

Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Μπορείτε να πάρετε μέρος σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως rafting, kayak, rappel, trekking, αναρρίχηση, τοξοβολία, ιππασία, ορεινή ποδηλασία, αλλά και να παρατηρήσετε τη φύση ή απλά απολαύστει το φαγητό ή το ποτό δίπλα στο ποτάμι.

Στα δεξιά της γέφυρας υπάρχει και το ολυμπιακό προπονητήριο του canoe/kayak της εθνικής μας ομάδας.

Tεχνητή Ολυμπιακή πίστα kayak

 Τι μπορώ να κάνω στο ποτάμι;

Ράφτινγκ (rafting)

Πρόκειται για την κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα που κινείται με κουπιά. Το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει την πορεία, ενώ τα κουπιά χρησιμοποιούνται για διόρθωση πορείας, αποφυγή εμποδίων ή σε άλλη περίπτωση ανάγκης. Συνήθως στις οργανωμένες εκδρομές οι βάρκες φιλοξενούν 6-10 άτομα και τον οδηγό.

Ελάτε μαζί μας, σε μια πολύ όμορφη διαδρομή rafting 2ου βαθμού δυσκολίας  στην ορεινή Ναυπακτία, από την γέφυρα του Πόρου μέχρι την γέφυρα Μπανιά . Μια απολαυστική διαδρομή rafting που προσφέρει πολύ γέλιο και δράση. Κατά τη διάρκεια του rafting θα δούμε τα περάσματα όπου τα γυναικόπαιδα των «Ελεύθερων πολιορκημένων» διέφυγαν από τους Τούρκους. Λίγο πριν τον τερματισμό η κατάβαση θα τελειώσει με μοναδικά περάσματα μέσα από την τεχνητή Ολυμπιακή πίστα kayak.

Κανόε – Καγιάκ (Canoe – Kayak)

KayakΜπορεί να χρησιμοποιηθεί γα αναψυχή και άθληση, αλλά οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν μαζί του οδηγήθηκαν στον πρωταθλητισμό. Προσφέρει επαφή με τη φύση, γυμνάζει όλο το σώμα και ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Παρέχουμε μαθήματα kayak σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά, με ειδικά εκπαιδευτικά kayak για τις πρώτες σας κουπιές. Ειδικά μαθήματα kayak ώστε να αναπτύξετε την τεχνική σας, γίνονται στην τεχνητή Ολυμπιακή πίστα κάτω από τον Ξενώνα.

Πεζοπορία

Η πεζοπορία διακρίνεται σε απλή και ορεινή. Στην πρώτη κατηγορία, η ελάχιστη διανυόμενη απόσταση είναι 5 χλμ. (περίπου μια-δύο ώρες) και πραγματοποιείται σε εδάφη με πολύ μικρή κλίση (χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά) κι ελαφρύ εξοπλισμό. Στη δεύτερη κατηγορία, η απόσταση των 15- 20 χλμ. και οι 5-8 ώρες πορείας αποτελούν τον κανόνα.

Καταρρίχηση (Rappel)

RappelΚατάβαση απότομων βράχων, μικρού και μεγάλου υψόμετρου με τη χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού.

Αναρρίχηση

Είναι η προώθηση σε κάθετη ή κεκλιμένη σκληρή επιφάνεια με τη χρήση ειδικών τεχνικών και κινήσεων. Διακρίνεται στην «ασφαλισμένη» αναρρίχηση (με κανόνες και πρακτικές κίνησης και ασφάλισης και με τη χρήση σχοινιού) και στο bouldering, την αναρρίχηση δηλαδή σε χαμηλά βράχια ή κλειστές πίστες, χωρίς τη χρήση σκοινιού με μόνη, ενδεχομένως, εξασφάλιση από τη χρήση ειδικών στρωμάτων.

Ποδηλασία βουνού (mountain bike)

Ποδήλατο στην Ορεινή ΝαύπακτοΗ ορεινή ποδηλασία είναι αθλητική δραστηριότητα η οποία διεξάγεται σε χώρους εκτός πόλης. Απαιτεί ποδήλατο ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για κίνηση σε έδαφος δύσβατο και με μεγάλες κλίσεις. Αποτελεί ένα άθλημα που καθίσταται δημοφιλές με ταχείς ρυθμούς. Από το 1996 η ορεινή ποδηλασία (mountain bike) ανήκει στα Ολυμπιακά αθλήματα.

Εναέριο πέρασμα (Flying Fox)

Εναέριο πέρασμα σε συρματόσχοινο που πραγματοποιείται με τη βοήθεια τροχαλίας.

Τοξοβολία

Ένα συναρπαστικό άθλημα, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα, τουλάχιστον σε επίπεδο αναψυχής. Οι αθλητές εξελίσσουν τεχνικές πλήρους ελέγχου της σωματικής τους κίνησης, αντοχής, καθώς και πνευματικής σταθερότητας για να αντεπεξέλθουν τις ημέρες των αγώνων.

 Από τον περιφεριακό της Ναυπάκτου βγαίνετε στην έξοδο "προς ΘΕΡΜΟ"
Η διαδρομή για Θέρμο είναι απλή, γιατί ακολουθείτε ένα μόνο δρόμο. Χρειάζεται προσοχή γιατί ο δρόμος είναι στενός και σε πολλά σημεία χωράει μόνο ένα αμάξι. Αυτό όμως όχι για πολύ αφού σε ένα τέταρτο της ώρας θα έχετε φτάσει στο βασικό προορισμό σας, τη γέφυρα Μπανιά, που συνδέει τη Ναύπακτο με το Θέρμο. 100 μέτρα πριν την γέφυρα, στο παλιό σχολείο, στρίβετε αριστερά στο μικρό χωματόδρομο και σε 50 μέτρα φτάσατε.

Ενδεικτικές Χιλιομετρικές Αποστάσεις:
Ναύπακτος - Χάνι Μπανιά: 16 χλμ.
Αθήνα - Ναύπακτος: 220 χλμ.
Θεσσαλονίκη - Ναύπακτος: 472 χλμ.
Βόλος - Ναύπακτος: 280 χλμ.
Ιωάννινα - Ναύπακτος:243 χλμ.
Πάτρα - Ναύπακτος: 24 χλμ.
Γαλαξίδι - Ναύπακτος: 81 χλμ.