Connect with us

3ήμερο στα Όρια για Rafting & Kayak

Εξειδικευμένη δραστηριότητα ποταμού
με εκπαιδευτικό χαρακτήρα στον Άνω Άραχθο

Rafting Kayak, ΆραχθοςΤζουμέρκα - Άραχθος - Καλαρρύτικος

Ένα από τα ομορφότερα μέρη της Πίνδου, με το έντονο ανάγλυφο, τα ορμητικά ποτάμια αλλά και τους παραδοσιακούς οικισμούς, την πλούσια από την αρχαιότητα ιστορία και τα αξιόλογα μνημεία τους.
Ο θρυλικός Άραχθος στα Τζουμέρκα, με τα πολλά πέτρινα γεφύρια, είναι ίσως το καλύτερο ποτάμι για rafting και kayak, αφού με τρεις διαφορετικές διαδρομές, από 2ου έως και 4ου βαθμού δυσκολίας, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις.

Rafting Kayak, Άραχθος

Παρασκευή φορτώνουμε τον εξοπλισμό από την βάση μας και νύχτα πια στήνουμε το camp μας δίπλα στο γεφύρι της Πλάκας.

Σάββατο 9/4

Ολοήμερη εκπαίδευση στα Λευκά Νερά. [Βαθμός Δυσκολίας IV]

Με Rafting ξεκινάμε από το πάνω κομμάτι του Αράχθου. 6 ώρες στο ποτάμι με μαθήματα
Scouting Ανάγνωση ποταμού και μορφολογία (Edie line, Stoppers, δίνες, άσπρα νερά),
Tεχνικής Kατάβασης και Αρχές, Υλικά & Τεχνικές Διάσωσης (Ανάλυση κινδύνων, πρόβλεψη, ανάλυση πιθανών λύσεων αντιμετώπισης προβλημάτων, Διαχείριση καταστάσεων κινδύνου).

Rafting Kayak, Άραχθος
Από την γέφυρα της Κράψης μέχρι την γέφυρα του Τσιμπόβου.  Η οροσειρά του Λάκμου στην αριστερή όχθη, το μικρό αλλά όμορφο φαράγγι και φυσικά το πέτρινο γεφύρι του "Παπαστάθη" είναι από τα δυνατά σημεία φυσικής ομορφιάς που συμπληρώνουν με τα δυνατά περάσματα του Αράχθου την συναρπαστική κατάβαση.

Η νύχτα κυλάει δίπλα στη φωτιά να ψήνουμε με συνοδεία τα πειράγματα για τις επιδόσεις μας στο ποτάμι.

Κυριακή 10/4

Ξεκινάμε την μέρα κάτω από το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, με μαθήματα στους μικρότερους Kayaker μας και δοκιμή των νέων μας σκαφών.

Rafting Kayak, Άραχθος
Η υπόλοιπη ομάδα της Κυριακής έχει φτάσει και φεύγουμε για Rafting και Kayak στο μοναδικό φαράγγι.

[Βαθμός Δυσκολίας ΙΙ-ΙΙΙ]
Διαδρομή σε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ευρώπης.
Γέφυρα Πολιτσάς - Γέφυρα Πλάκας. Εύκολη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Αράχθου με σπηλιές και καταρράκτες και το υπόγειο ποτάμι της Κλίφκης. Τελειώνουμε αφού περάσουμε κάτω από το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων με την πλούσια ιστορία του.
Ενδιάμεσα θα αφήσουμε τα σκάφη για Canionyng στους μοναδικούς καταρράκτες του φαραγγιού.

Rescue στο Φαράγγι

Rafting Kayak, Άραχθος
Κερασάκι στην κατάβαση, η διάσωση που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία, εγκαταλειμμένης βάρκας προηγούμενης ομάδας.

Τελευταία στιγμή βρίσκεται μπροστά μας εγκλωβισμένο Raft σε Stopper.
Με γρήγορες κινήσεις ασφαλίζουμε τη βάρκα μας. Πρώτα ελέγχουμε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και στη συνέχεια οργανώνουμε τον ασφαλή απεγκλωβισμό της.
Δύσκολο το σημείο. Με την τρίτη προσπάθεια καταφέρνει ο Θανάσης να δέσει το σκοινί στη βάρκα.
Με μεγάλη προσπάθεια ασφαλίζουμε το Raft δίπλα μας. Ο Θανάσης ξαναβρίσκει το κουπί του και ανεβαίνοντας το ποτάμι μας προσεγγίζει.

Rafting Kayak, Άραχθος

Νέα σχέδια για το πως θα την κατεβάσουμε. Το εφεδρικό μας κουπί το έχουμε δώσει ποιο πριν και είμαστε οριακά τα άτομα για να κατεβάσουμε την δική μας βάρκα.
Οι υπόλοιπες βάρκες της ομάδας μας έχουν ειδοποιηθεί και σταματήσει πιο πάνω, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ευτυχώς οι βάρκες της Alpine Zone περνάνε αφού έχουμε καθαρίσει το πέρασμα και 2 σκάφη τους σταματάνε στο αμέσως πιο κάτω Edie και μας ασφαλίζουν το πέρασμα.
Στέφανος, Νινάν & Θύμιος περνάνε το Raft που βρήκαμε.
Ξανάρχεται πίσω ο Θανάσης και με 2+1 Raft + 1 Kayak κουπιά +το Kayak μέσα στη βάρκα, περνάμε με επιτυχία και το δικό μας σκάφος.

Μετά από 2ωρη καθυστέρηση συνεχίζουμε με επιτυχία την διάσχιση του φαραγγιού μέχρι την βάση μας, με ένα επιπλέον raft, παρόλο που το κάθε σκάφος κινείται με μόνο 2 κωπηλάτες!!!

 

 

 

Outdoor ΕξοπλισμόςΜαζί μας είχαμε το νέο Kayak της Sea Star που εισάγει η Uni Green. Το SeaStar V είναι ένα οικονομικό Kayak με πολύ καλά χαρακτηριστικά, ιδανικό για αρχάριους και όχι μόνο.
Ευχαριστούμε την Uni Green για την υποστήριξή της.

Ενοικιάσεις αυτοκινούμενων Ιδανικό όχημα για εναλλακτικό τουρισμό το Camper, μας πρόσφερε όχι μόνο την άνετη φιλοξενία αλλά και ένα ξεκούραστο & ασφαλές ταξίδι.
Ευχαριστούμε την Camper Club για την υποστήριξή της.